Teknoloji ve bilişim sektörü hızını kesmeden ilerlemeye devam ediyor. İlk bilgisayar tasarımları özel amaçlar için yapılmıştı. Sonrasında bilgisayarların seri üretimi başladı ancak yine başlangıç döneminde üretilen bilgisayarlar kişisel amaçla satın almak için hem pahalı hem de ebat olarak çok büyüktü. Sonrasında bilgisayarların boyutları küçülmeye ve fiyatları nispeten ucuzlamaya başladı. Bu da bilgisayarlara erişimi çok daha kolay hale getirdi. Günümüze gelindiğinde ise bilgisayar artık bir lüks olmaktan çok bir ihtiyaç haline gelmeye başladı. Daha kompakt hale gelmeleri ve iş bağlantılarının kurulabilmesine olanak sağlamaları amacıyla kişisel bilgisayar kullanımı da yaygınlaşmaya başladı.
1940’lı yıllarda başlayan bilgisayar serüveni 1970’li yıllara gelindiğinde bambaşka bir hal almaya başladı. 1975 yılında üretilen Altair 8800 bir bilgisayardan çok bilgisayar kiti olarak adlandırılabilirken, aynı yıl piyasaya sürülen IBM 5100 25 kiloluk ağırlığı ve yüksek fiyatı ile erişilebilir olmaktan çok uzaktaydı. 1976 yılı ise Apple’ın sahneye çıktığı yıldı. Sadece anakart olarak satılan Apple 1 sadece 200 adet üretildi. 1977 yılına gelindiği zaman ise Apple 2’nin üretimine geçildi. O günden bu yana ise bilişim sektörüne giren markalar ile birlikte bilgisayarlar epey değişime uğradı. Bilişim sektöründe varılan bu değişimin süreç içerisinde iş yaşamını etkilemesi de kaçınılmazdı. Geleceğin iş yaşamına ait ön görüler ise bugünkü sistemin daha da bilişim ile entegre olacağı yönünde.
Grafik tasarımlar, ofis programları, şirket yazılımları, depolama sistemleri iş dünyasının temelini oluşturmakta. Eş zamanlı olarak veri iletiminin zorunlu olduğu işlerde ise bilgisayarlar bu işlerin temelini oluşturur. Kişisel bir bilgisayar sahibi olmak iş dünyasında var olmanın aslı olmaya başladı. İş dışındaki gereçlerde de bilgisayarlar önemli bir yer kaplıyor. Özellikle haberleşme teknolojilerinde ve sosyal medya uygulamalarında bilgisayarlar bütün dünyadan haber almayı kolaylaştırıyor. Depolama sistemlerinde yaşanan değişimler de bu sistemlere ulaşmak için bilgisayar kullanımını gerekli hale getirdi. Hem yaşanan çağdan hem de gelecekten uzak kalmamak için bilgisayar sahibi olmak kadar gelişen bilgisayar teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak da önemini artırmaya başladı.